Składniki:
1l śmietanki 30%,5 łyżek cukru pudru,
2 cukry waniliowe,
2 galaretki o różnych kolorach,
6 łyżek żelatyny,
owoce z puszki (np. brzoskwinie, morele, ananasy ).
Wykonanie:
Przygotować galaretki (każdą oddzielnie ) z połowy ilości wody jaka jest podana w przepisie.Galaretki odstawić do stężenia, a następnie pokroić w kostkę.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywno.
Do żelatyny dodać niewielką ilość zimnej wody a następnie wstawić ją do gorącej kąpieli ciągle mieszając aż się rozpuści.
Ciepłą wlać do ubitej śmietanki, delikatnie wymieszać, a następnie dodać pokrojoną galaretkę i owoce.
Wszystko przelać do tortownicy i wstawić do lodówki na około godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz