- Biszkopt:
- 5-6 jaj
- 1 SZKL CUKRU
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 łyżek oleju
- 1 budyń śmietankowy lub wanil. bez cukru
- 1 szkl mąki pszennej
- MASA1:
- 3 szkl wody
- 1 szklanka cukru
- 1,50 kg jabłek
- 2 budynie śmietankowe
- MASA 2:
- 1 szk cukru
- 20 dag margaryny
- 20 dag kokosu
- 2 jajka
Przygotowanie
-
Upiec biszkopt z podanych składników. Nie wyciągac z formy.
-
MASA1: W tej wodzie zaparzyć jabłka - obrane, pokrojone w ósemki.
W wodzie z jabłek ugotować budyń ( uprzednio rozpuszczony w 1/2 szkl
wody. Wystudzić.
-
MASA2: Smażyć składniki 5 minut. Po ściągnięciu z ognia wbić 2 całe jajka, szybko mieszając i wystudzić.
-
Wykonanie końcowe: na biszkopt ułozyć jabłka odsączone, zalać budyniem, masą kokosowa. Zapiec całośc ok 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz