Składniki:
- 25 dag świeżych truskawek,- 50 dag brzoskwiń z kompotu,
- 1/2 szklanki Ramy Cremefine do ubijania,
- 10 dag cukru pudru,
- cukier waniliowy,
- 1/2 cytryny.
Wykonanie:
1) Truskawki dokładnie opłukać, odsączyć, usunąć szypułki, skropić sokiem z cytryny.2) Ubić Ramę Cremefine, dodajac pod koniec cukier waniliowy.
3) 20 dag truskawek przetrzeć przez sito, resztę pozostawić do dekoracji.
4) Przetartą masę truskawkową wymieszać z cukrem pudrem i delikatnie połączyć z ubitą Ramą Cremefine.
5) Połówki brzoskwiń ułożyc na okrągłym półmisku, napełnić kremem truskawkowym i udekorować pozostałymi truskawkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz