Zamiast truskawek można dać maliny. Składniki:
2 jaja,0,5 szklanki mąki,
0,5 szklanki cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
krem do karpatki,
0,5 kg truskawek,
galaretka.
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno.Do białek dodawać jednocześnie mieszając: żółtka, cukier, mąkę i proszek do pieczenia.
Ciasto włożyć do zimnego piekarnika.
Ustawić go na 170 stopni.
Piec około 25 minut.
Krem do karpatki zrobić według przepisu na opakowaniu.
Truskawki pokroić na części.
Po wystudzeniu, na biszkopt wylać zrobiony krem.
Następnie ułożyć na nim truskawki, każdą delikatnie dociskając.
Zrobić galaretkę według przepisu na torebce i tężejącą zalać truskawki.
Ciasto trzymać w lodówce aż do momentu całkowitego stężenia galaretki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz