Składniki:
1 kg kremowego serka twarogowego,3 żółtka,
¾ szklanki cukru,
pół kostki masła,
3 łyżeczki żelatyny,
40 dag wiśni w syropie,
galaretka wiśniowa,
paczka biszkoptów.
Wykonanie:
Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, masłem na gładką masę.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i dodać do sera.
Dokładnie wymieszać.
Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty, skropić je syropem wiśniowym.
Na biszkopty wyłożyć ser i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Galaretkę przygotować wg przepisu.
Na ser wyłożyć odsączone z syropu wiśnie i polać je lekko tężejącą galaretką.
Całość wstawić do lodówki na godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz