Składniki:
2 szklanki mąki,70 dag rabarbaru,
2 jajka,
szklanka mleka,
pół szklanki cukru,
łyżka cukru waniliowego,
łyżeczka proszku do pieczenia,
1,3 szklanki oleju,
cukier puder do posypania.
Wykonanie:
Rabarbar umyć, obrać z włókien i pokroić na kawałki.Posypać łyżką cukru i odstawić na 20 minut.
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia połączyć z jajkami, mlekiem i olejem.
Wymieszać niezbyt dokładnie.
Silikonowe foremki napełnić ciastem do 2/3 wysokości i na wierzchu ułożyć rabarbar, lekko docisnąć.
Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około pół godziny.
Można posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz