Składniki:
2 tabliczki białej czekolady,20 dag masła,
szklanka mąki,
szklanka cukru,
6 jaj,
3 łyżki wiórków kokosowych,
tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy.
Wykonanie:
Pokruszoną czekoladę rozpuścić razem z masłem.Jaja ubić mikserem razem z cukrem na puszysty krem.
Stopniowo dodawać mąkę i dalej miksować.
Następnie dodać wystudzoną czekoladę z masłem i wiórki kokosowe.
Ciasto wylać na dużą blachę, uprzednio wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 20 minut.
Po upieczeniu ciasto wyjąć z blachy, przestudzić i wycinać różne kształty ciasteczek.
Można posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz