Składniki:
1,5 opakowania słonych krakersów,paczka biszkoptów około 20 dag,
0,5 l mleka,
0,5 kostki masła,
0,5 szklanki cukru,
2 łyżki mąki krupczatki,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
400 ml śmietany kremówki 30-36%,
2 „śnieżki”,
20 dag krówek,
3 łyżki mleka,
łyżka masła,
cztery cząstki czekolady.
WYKONANIE:
Część mleka zagotować z połową szklanki cukru i połową kostki masła.
W pozostałej rozpuścić obie mąki i wlać do gotującego mleka.
Zagotować.
W tortownicy ułożyć warstwę biszkoptów i na niej rozprowadzić masę budyniową.
Na masie budyniowej ułożyć warstwę krakersów.
Krówki rozpuścić z trzema łyżkami mleka i łyżeczką masła.
Tak przygotowaną masę rozłożyć na krakersach.
Położyć następną warstwę krakersów.
Śmietanę ubić na sztywno razem ze „śnieżką” i wyłożyć na wierzch.
Posypać startą czekoladą.
Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz