1 szklanka mąki
1 łyżka cukru
1 żółtko
75 g masła
1 łyżka kwaśnej śmietany
1 łyżka kakao
na budyń:
3 opakowania budyniu waniliowego
3 szklanki mleka
5 łyżek cukru
na ser:
2 kostki sera białego półtłustego
3 jajka
4 łyżki cukru
1 białko pozostałe z ciasta
1 opakowanie budyniu waniliowego
1/2 szklanki mleka
150 g masła
dodatkowo:
10 nektarynek
garść płatków migdałowych
Składniki ciasta zagnieść, wylepić ciastem blaszkę i umieścić ją na godzinę w lodówce. Ser zmielić dwukrotnie lub nawet trzykrotnie.
Na mleku ugotować budyń z cukrem. Lekko przestudzić. Masło roztopić i przestudzić. Ser zmiksować z żółtkami, cukrem, mlekiem i proszkiem budyniowym.Dodać masło. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Nektarynki obrać ze skórki i pokroić na cząstki. Na ciasto wykładać kupkami budyń i ser. Na wierzchu ułożyć nektarynki i posypać płatkami migdałów. Piec w 180*C około godziny. Studzić jak sernik najlepiej całą noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz