Składniki:
0,7 l śmietany kremówki,2 łyżki cukru pudru,
4 łyżeczki żelatyny,
3/4 szklanki mleka,
2 czekolady mleczne,
1 czekolada gorzka,
ewentualnie biszkopty lub herbatniki.
Do dekoracji:
wiórki kokosowe.
Wykonanie:
Zagotować mleko, rozpuścić w nim żelatynę, 2 czekolady mleczne i pół czekolady gorzkiej.Drugie pół czekolady należy posiekać w drobną kosteczkę.
Ubić śmietanę.
Pod koniec ubijania dodać cukier puder i dalej energicznie ubijać.
Do ubitej śmietany dodać przestudzone mleko z rozpuszczonymi składnikami i posiekaną czekoladę.
Całość wymieszać.
Tortownicę wyłożyć herbatnikami lub biszkoptami, tak by pokryły całe dno.
Zalać masą i włożyć do lodówki, aż stężeje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz