Składniki:
2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru białego, 1/2 szklanki cukru brązowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka mleka, 2 gruszki, 100 g masła, 1 jajko, pół tabliczki czekolady lub płatki czekoladowe.Wykonanie:
Wymieszaj w jednej misce przesianą mąkę, cukier i proszek do pieczenia, a w drugiej połącz roztopione masło z mlekiem i jajkiem. Następnie wymieszaj zawartości obu misek (nie musi być na gładką masę), dodaj pokrojoną drobno czekoladę i pokrojone gruszki. Wymieszaj. Nałóż do papilotek i formy. Muffiny piecz przez 20-25 minut, we wcześniej rozgrzanym piekarniku do 200 stopni C.
Gotowe i lekko przestudzone muffiny posyp cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz