200 g masła
160 g cukru pudru
szczypta soli
4 jajka
200 g mąki
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru lub 40 g mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta kurkumy
600 g owoców + 1 łyżka mąki
1 opakowanie galaretki pomarańczowej
WYKONANIE:
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. ucierając dodać sól i wbijać po jednym jajku. Mąkę, budyń, kurkumę i proszek wymieszać i przesiać do masy jajecznej. Zmiksować krótko do połączenia składników. Wyłożyć ciasto do formy. Owoce obtaczać w mące i kłaść na ciasto. piec około 50 minut w 180*C. Wystudzić. galaretkę rozpuścić w szklance wody. Mocno tężejąca rozprowadzić na cieście za pomocą pędzelka.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz